Sisäinen ohjesääntö
Yhdistyksellä on lastenhematologis-onkologinen neuvottelukunta (PHO-neuvottelukunta)
PHO-neuvottelukunnan jäsenet:
I Varsinaisia jäseniä ovat:
- kaikki Suomessa lastenhematologian suppean erikoisalan pätevyyden saaneet ja Suomessa työskentelevät lastenlääkärit, lukumäärää rajoittamatta. Eläkkeelle siirtyneet ovat lisäjäseniä (kohta II, alla).
- yksi lastenkirurgian alan lasten syöpäkirurgiaan perehtynyt erikoislääkäri, jonka yhdistyksen kokous valitsee 4 vuodeksi kerrallaan. Uudelleenvalintaa ei rajoiteta.
- yksi keskussairaalassa tai aluesairaalassa toimiva lastentautien erikoislääkäri, joka on osoittanut erityistä kiinnostusta ja perehtymistä lasten syövän hoitoon. Valitaan yhdistyksen kokouksessa 4 vuodeksi kerrallaan. Uudelleenvalintaa ei rajoiteta.
- Ne toimikaudella olevat hallituksen jäsenet, jotka eivät olisi varsinaisia jäseniä muilla yllä esitetyillä perusteilla.
II Lisäjäsenet
- Kaikki lastenhematologian suppean erikoisalan koulutuksessa olevat/olleet lastentautien erikoislääkärit, joilla vielä ei ole suppean erikoisalan pätevyyttä.
- Sellaiset lasten syövän hoitoon osallistuvat sairaalapediatrit, jotka PHO-neuvottelukunta nimeää ja kutsuu
- Muut lastenhematologian ja -onkologian alaan liittyvää tutkimusta tai potilashoitoa harjoittavat henkilöt, jotka PHO-neuvottelukunta kutsuu.
- Eläkkeellä olevat, Suomessa lastenhematologian suppean erikoisalan pätevyyden saaneet lastenlääkärit. Lisäjäsenten määrää ei rajoiteta, vaan siitä päättää PHO-neuvottelukunta, jonka tulee vähintään vuosittain arvioida haluamiensa lisäjäsenten kokoonpano.
PHO-neuvottelukunnan tehtävät
- keskittyä edistämään lasten veri- ja syöpätautien hoitoa ja tutkimusta Suomessa
- huolehtia lastenhematologian ja -onkologian alan perus-, jatko- ja täydennyskoulutuksesta Suomessa
- huolehtia pohjoismaisesta ja kansainvälisestä yhteistyöstä, ja päättää kaikista näihin liittyvistä henkilövalinnoista
- päättää apurahojen jaosta, haluttaessa asiantuntija-arvioita apuna käyttäen
- päättää PHO-neuvottelukunnan lisäjäsenistön kulloisestakin kokoonpanosta
PHO-neuvottelukunta kokoontuu vähintään kahdesti vuodessa. Äänivaltaisia ovat vain varsinaiset jäsenet. PHO neuvottelukunta on päätösvaltainen, kun yksi kolmasosa varsinaisista jäsenistä on paikalla. Yhdistyksen puheenjohtaja ja sihteeri toimivat PHO-neuvottelukunnan puheenjohtajana ja sihteerinä, ellei kokouskohtaisesti toisin päätetä.
PHO neuvottelukunta on toiminnastaan vastuunalainen yhdistyksen hallitukselle.